1 Mart 2012 Perşembe

Mayali Pogaca

Bu Pogaca klasik pogacalara benziyor fakat hem kitir kitir olması hem de lezzeti bakımından daha guzel Bi tarif.Yeyip de begenmeyen olmadı bugüne kadar.afiyet olsun.
Mayali Poğaça
Malzemeler
1 su b. Eritilmiş tereyağı
1 su b. Sıvıyağ
1 su b. Ilık süt
2 yumurta(birinin sarısını ayırın )
1paket maya
2 tat.kasığı toz seker
Biraz tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
Peynir ve maydonoz
Yapılışı :
Ilık süt ,seker ve mayayı genişçe Bi kaba alıyoruz.5-8 dakka mayalandiktan sonra ,tereyağını ,siviyagini,yumurtayı ,tuzu ve unu ekleyip iyice yogurun.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp acıyoruz icine iç malzemeden koyup yarı daire seklinde olacak sekilde katlıyoruz.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üZerine yumurta sarısı sürüp susam serpistiriyoruz.200 derce fırında kontrollü olarak 20-25 dakika pişirin afiyet olsun.

Hiç yorum yok: