24 Şubat 2012 Cuma

PIRASALI KİŞ

Bu günkü misafirler için hazırladığım ikramlardan biri de bu kişdi.Çeşit çok olunca ara da biraz kaynadı ama gerçekten oldukça lezzetli geldi bana..Tarif Lezzet dergisinden.
PIRASALI KİŞ
8 kişilik
MALZEMELER:
HAMUR İÇİN:
1.5 su bardağı un
115 gr.tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tutam tozşeker
3-4 yemek kaşığı soğuk su
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
4 pırasa beyaz kısmı
50 gr. tereyağı
6 mantar
3 yumurta
1 su bardağı krema
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çaybardağı süt
tuz,karabiber
YAPILIŞI:
1-Un,tuz ve toz şekeri harmanlayıp mutfak robotuna alın.Tereyağını ufak parçalara ayırıp ekleyin ve karıştırın.Robot çalışırken suyu ekleyin.hamuru tezgahta bi müddet yoğurup bir poşete sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
2-Tart kalıbını yağlayarak hamuru içine yayın.Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için fasulye veya nohut koyun.200 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.üzerindeki ağırlığı kaldırıp 5 dakka daha pişirin.
3-Pırasaları ince doğrayıp 30 gr. tereyağı ,tuz ve bir miktar su ile yumuşayıncaya kadar pişirin.
4-Mantarı ince doğrayın tereyağında soteleyin ve pişen pırasanın içine ilave edin.
5-Geniş bi kasede yumurta,krema ve sütü iyice çırpın.Pırasalı karışımı ilave ederek karıştırın ve tartın içini doldurun.
6-180 derece fırında 25 dakka daha pişirin.Fırından çıkarmadan 5 dakka önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.Kızarınca fırından çıkartın ve sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: