28 Şubat 2012 Salı

FOCACCİA CON CİPOLLE


Aslında bu foccaciayı yapalı baya oldu ama malum yogunluktan dolayı ancak yayınlamaya fırsat buldum.Focaccia İtalya da uygun parçalara bölünerek kiloyla satılıyor marketlerin bir köşesinde veya fırınlarda.İtalyanlar focacciayı odun ateşinde pişiriyorlar ama iyi mayalanınca evdeki fırınlarda da fena olmuyor.İtalyan yemekleri her zaman ekmekle servis ediliyor.Özellikle Toscana bölgesinde ekmek makarnadan daha önemli.Gelelim tarife kolay gelsin.
FOCACCİA CON CİPOLLE (SOĞANLI FOCACCİA)
malzemeler:
1 adet pizza hamuru
(daha önce tarifini vermiştimhttp://melisotu.blogspot.com/2008/08/temel-pizza-hamuru.html)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kurusoğan(ince ince dilimlenmiş)
1 çay kaşığı taze kıyılmış kekik(kurusuda olabilir)
YAPILIŞI:
1-Hamuru 3-4 dakka yoğurun zeytinyağı sürdüğünüz  geniş sığ bir tepsiye parmaklarınızla bastırarak yayın , yaklaşık 2 cm kalınlığında olsun.ben dikdörtgen baklava tepsisi kullandım.Üzerini nemli bi bezle örtüp 45 dakka kadar dinlendirin.
2-Bu arada fırını 200 dereceye getirin ve soğanları kızgın zeytinyağında yumuşayıncaya kadar soteleyin.kekiği katın
3-Fırına vermeden önce focaccianın üzerine parmaklarınızla bastırarak çukurcuklar oluşturun.
4-Kavurduğunuz soğanı yağıyla birlikte hamurun üstüne yayın ve biraz varsa deniz tuzu serpin.
5-Altın sarısı renk olana kadar fırınlayın .Piştikten sonra kare şeklinde dilimleyip servis edin.


Hiç yorum yok: