En son tarifi şubat ayında eklemişim ne kadar yoğun oldugumu varın hesap edin.Bu tarifide sevgili Beyzanın beni sıkıştırması üzerine yayınlıyorum.Tarif Lezzet dergisinden.
VİŞNELİ CHEESECAKE
MALZEMELER:
1 paket yulaflı bisküvi
100 gr. margarin veya tereyagı
400 gr. labne peyniri
100 gr. beyaz çikolata
2/3 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
50 ml. krema
1 yemek kaşığı toz jelatin(ben kullanmadım)
ÜZERİ İÇİN:
500 gr.çekirdeksiz vişne
yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
kırmızı gıda boyası
YAPILIŞI:
Yulaflı bisküvileri iyice ezin eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın kelepçeli kabın dibine yayın.kremayı sos tenceresine alın içine çikolataları ekleyin çikolatalar eriyinceye kadar kremayı ılıtın.( ben benmari usulu yaptım yani kaynayan suyun üzerine cam bir kase koyup onun içinde erittim.)Peynir,vanilya ve şekeri mikserle iyice çırpın,çikolatalı kremayı ekleyin bisküvinin üzerine dökün ve buzlukta bir gece bekletin.ertesi gün vişne,şeker,gıda boyası ve nişastayı bir tavada orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.ılınınca pastanın üzerine dökün bir süre daha buzlukta tuttuktan sonra servis edin.afiyet olsun
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder