6 Ağustos 2010 Cuma

SÜTLÜ MANTAR BÖREĞİ

Bu böreği geçen gün anneme gelen misafirler için yaptım.tarif sofra dergisinden ,misafirlerimizden tam not aldı pek çoğu benden tarifini istedi ben de onlara en kısa zamanda bloğumda yayınlayacağıma söz verdim.işte tarif:
Sütlü mantar böreği:
MALZEMELER:
3  adet yufka
500 gr.mantar
1 -2 adet soğan
yarım demet maydonoz
biraz sıvıyağ
1 adet yumurta
1 çaybardağı eritilmiş margarin veya tereyağı
1.5 su bardağı su
tuz ,karabiber,pulbiber
YAPILIŞI:
1-Mantarları boyuna dilimleyin,soğanı küp küp doğrayın sıvıyağda soğanları ve mantarları soteleyin.Mantarlar suyunu çektiğinde tuz ve karabiberini ekleyin altını kapatıp kıyılmış maydonozu,yumurtanın akını ve pul biberi ekleyin
2-yufkaları eritilmiş tereyağıyla yağlayıp üstüste serin,16 parçaya bölün

3-çgen parçaların  geniş kenarına mantarlı içten koyun,kenarları hafifçe içe katlayarak rulo yapın.

4-genişçe bir kaba sütü dökün,yufkaları arada sıtrada çevirerek iyice ıslanmalarını sağlayacak şekilde bu sütün içinde yarımsaat bekletin.

5
5-bir süzgeçe börekleri alın 5 dakika bekletin.küçük bir fırın kabını yağlayıp unlayın ve börekleri tepsiye dizip yufkalar iyice donana kadar buzlukta bekletin.
6-donmuş haldeki böreklerin zerine yumurta sarısını sürün ve  220 derece fırında pişirin.servis edin afiyet olsun.
not:böreği buzlukta bir kaçgün bekletip servisten birsaat önce pişirebilirsiniz.
2-börekleriniz piştikten sonra asla fırında bırakmayın çıtırlıklarını kaybediyorlar.

5 yorum:

nesrin dedi ki...

Degisik bir tarif. Citir halini merak ettim. Ellerine saglik. Sevgiler...

bahar dedi ki...

ellerine sağlık mantarlı börek güzel olmalı

oznurunelemekleri dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK KIZIM ADAŞI HARİKA GÖRÜNÜYOR BÖREKLER SEVGİLERİMLE

sarımutfak-hande dedi ki...

mantarlı olan herşeyi severim hiç yemedim ama bunuda yeseydim severdim herhalde
ellerinize sağlık
hayırlı ramazanlar
sevgiler

elif neslihan dedi ki...

herkese çok teşekkür ederim..hayırlı ramazanlar dilerim.