4 Ağustos 2010 Çarşamba

BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE

Sıcak yaz günlerine yakışan hafif bir tatlı.tarif lezzet dergisinden.
MALZEMELER:
TABANI İÇİN:
1.5 PAKET YULAFLI BİSKÜVİ
100 GR.TEREYAĞI
CHEESECAKE İÇİN:
800 GR.LABNE PEYNİRİ
1 PAKET KREMA
1.5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
3 YUMURTA
1 KAŞIK UN
ÜZERİ İÇİN:
1 PAKET BEYAZ ÇİKOLATA SOSU
YAPILIŞI:
1-Öncelikle bisküvileri iyice ufalayın eritilmiş tereyağıyla karıştırıp tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kek kalıbına bir kaşık yardımıyla yayın.
2-Labne peynirini tozşekeri ve kremayı iyice çırpın,yumurtaları teker teker ilave edin en son olarakta unu ekleyip karıştırın bisküvinin üzerine dökün.
3-Kek kalıbının etrafını güzelce aliminyum folyoyla kaplayıp fırın tepsisinin üzerine koyun ve tepsiye yarısına gelecek kadar kaynar su ekleyin.
4-180 derece fırında 50 dakika pişirin.Fırından çıkartıp biraz soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve bir gece bekletin.
5-Ertesi gün soğuyan kekin üzerine tarifine göre hazırladığınız çikolata sosunu dökün.afiyet olsun

Hiç yorum yok: