9 Mayıs 2010 Pazar

AGNELLO AL ROSMARİNO

Ana yemek olarak yaptığım bu et yemeğinin son halini yine telaştan fotoğrafını çekemedim.Bu basit rosto  lezzetini sarımsak be biberiyeden alıyor.
AGNELLO AL ROSMARİNO
(BİBERİYELİ KUZU ROSTO)
MALZEMELER:
Yarım kuzu budu yaklaşık1.4 kg.
3-4 diş sarımsak,uzunlamasına kesilmiş
4 biberiye sapının kıyılmış yaprakları
7 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 su bardağı et suyu
bir kaç yaprak kıyılmış adaçayı yaprağı
tuz ve taze çekilmiş karabiber
YAPILIŞI
1-Fırının sıcaklığını 250 dereceye getirin.Keskin bir bıçakla etin üzerine derin yarıklar açın ve sarımsak parçalrını içlerine yerleştirin.


2-kuzuyu derin bir fırın tepsisine alın üzerine 3 kaşık yağı fırça yardımıyla sürün.biberiyeyi,adaçayını tuzunu karabiberini serpin.ağzını folyoyla sıkıca kapatın fırına sürün.30 dakika pişirin bir kez döndürün ve etsuyunun yarısını ilave edip ağzını kapatıp yine fırına sürün1.5 saat daha suyunu kontrol ederek pişirin.kuzuyu arasıra yağlayın.
3-10 dakika kadar dinlendirip dilimleyerek servis yapın.


Hiç yorum yok: