25 Nisan 2010 Pazar

HAŞHAŞLI REVANİ

Bu gün arkadaş gurubumuzla harika bir piknik yaptık.İstanbulda hava çok güzeldi çoluk çocuk tadını çıkardık valla.Bu arada benim tarifini sevgili yeşil kividen aldığımve yaptığım tatlı çok beğenildi .herkes tarif istedi ben de tarifin hatırımda olmadığını fakat bloğumda yayınlayacağıma söz verdim.bu tarif öncelikle o arkadaşlarım için fotoğrafını bi dahaki yaptığımda çekip yayınlarım inşallah.
HAŞHAŞLI REVANİ

MALZEMELER:

•3 tane yumurta

•1 su bardağı toz şeker

•1 su bardağı süt

•1 su bardağı sıvıyağ

•1 su bardağı irmik

•1 su bardağı haşhaş

•1,5 su bardağı un

•1 paket vanilya

•1 paket kabartma tozu

ŞERBET iÇİN:
•2 su bardağı toz şeker

•2 su bardağı su

•Birkaç damla limon suyu

YAPILIŞI:



1.Önce şerbet malzemelerini bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca orta ateşte 5-6 dakika kaynatın ve limon suyu ekleyip ocaktan alın.

2.Şekeri ve yumurtayı mikserde 5 dakika çırpın.

3.Sütü ve sıvıyağı katıp en düşük devirde malzemeler karışana kadar çırpın.

4.Kuru malzemeleri de ekleyin ve tel çırpıcı ile malzemeler karışana kadar karıştırın.

5.Yağladığınız orta boy kalıba hamuru boşaltın.

6.170 dereceli önceden ısınmış fırında hamuru pişirin.

7.Fırndan aldıktan sonra biraz ılıklaşmasını bekleyin ve dilimlere kesin.

8.Şerbeti ilave edin ve tatlıyı 3-4 saat dinlendirip krem şantiyle istediğiniz gibi süsleyip servis edin.

NOT:ben bu hamuru büyük fırın tepsisine döktüm revaniyi biraz ince seviyorum ayrıca şerbetine 2 bardak su ve 1 bardak şeker daha ilave ettim bu şekliyle çok kuru olur gibi geldi.

Hiç yorum yok: