31 Mart 2010 Çarşamba

KAYMAKLI

Bu tatlıyı da cumartesi günkü kahvaltı için hazırladım.tarif Sofra dergisinden.Zonguldak yöresine ait bir tatlı.Tarifi olduğu gibi yayınlayacağım fakat gözüme az göründüğü için ben iki katı uyguladım bunuda belirteyim.
KAYMAKLI
MALZEMELER:
150 gr kaymak
1.5 bardak un
1 çimke tuz
Şerbeti için:
1 bardak şeker
yarım bardak su
birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI:
Tencereye kaymağı alıp ateşe oturtun kaymak erir erimez üzerine unu ve tuzu dökün un iyice pembeleşene kadar kavurun.varsa kalıplara paylaştırın yoksa benim yaptığım gibi borcama döşeyin.180 -200 derece fırında 5 dakika tutun.bu arada şerbeti hazırlayın.fırından çıkan tatlıyı bir kaç dakika dinlendirdikten sonra sıcak şerbeti dökün.1 saat buzdolabında beklettikten sonra tatlınız servise hazır.

Hiç yorum yok: