27 Aralık 2009 Pazar

KAVURMALI VE PATATESLİ POĞAÇA

tarif sofra dergisinden son anda yapmaya karar verdiğim bu poğaça çok lezzetli oldu.hamurunu biraz cıvık tutmakta fayda var,şekil vermesi biraz zor oluyor ama sonuçta çok  nefis ağızda dağılan bir poğaça çıktı ortaya.
KAVURMALI  VE PATATESLİ POĞAÇA
MALZEMELER:
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı mısır yağı
1 kahve fincanı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 er tatlı kaşığı toz şeker ve tuz
aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
300 gr kavurma
3 adet orta boy patates
1 demet taze soğan
1 fincan sıvı yağ
tuz karabiber
üzerine yumurta sarısı
YAPILIŞI
1-Yoğurma kabına tereyağı,sıvıyağı,yoğurdu,yumurtayı,şekeri ,tuzu koyun elinizle karıştırın sonra unu karbonatı ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edinceye kadar
yoğurun.
2-Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
3-İçi için patatesleri haşlayın,kabuklarını soyun ve çatalla ezin.İncecik kıydığınız soğanları yağda hafif soteleyin içine kavurmayı ,patatesi tuzu ve kara biberi ekleyin biraz daha soteleyip altını kapatın soğuması için bir kenara brakın.
4-Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açın ortasına kavurmalı içten koyun ve iki ucu parmaklarınızla bastırarak birleştirin.yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin üzerlerine yumurta sarısı sürün.
5-önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
NOT:İç malzemeyi istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: