9 Aralık 2009 Çarşamba

kıymalı ,cevizli,haşhaşlı poğaça


malzemeler:
125 gr margarin
125 gr tereyağı
1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
yarım çay bardağı haşhaş
aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
yarım kilo kıyma
1 soğan
yarım çay bardğı köftelik bulgur
1 su bardağı ceviz içi
1kaşık salça
1 çay bardağı su
tuz,karabiber
YAPILIŞI:
öncelikle soğanı doğrayıp kavurun .kıymayı ilav edin oda kavrulunca baharatları bulguru ve suyu ekleyip bir kaç dakka sonra altını kapatın.sonra geniş bir kaba yumuşamış tereyağı margarin vebütün malzemeleri katın  hamuru  iyice yoğurun.Buzdolabında yarım saat dinlendirin .Merdaneyle açtığınız hamur dan bir bardak yardımıyla halkalar çıkarın kıymalı içten koyup klapatın.yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: