31 Aralık 2008 Çarşamba

İngilizlerle beş çayı

Geçen hafta yine oldukça yoğun geçti.Bu seferki misafirlerim İngiltereden sevgili Norma ve Amina.Norma ve Amina benim bir arkadaşımın İngilteredeki okuldan arkadaşları.Toplamışlar çoluk cocuğu İstanbulu gezmeye gelmişler.banada ülkemizin yemeklerini ve misafirperverliğini gösterme fırsatı doğdu.Elimizden geleni yaptık.
Gelelim onlar için yaptıklarıma.Son anda o kadar telaş olduki hepsini görüntüleyemedim.yada bazıları biraz yendikten sonra aklıma geldi fotoğrafını çekmek.kusura bakmayın.



ISPANAKLI RULO BÖREK



MALZEMELER:
3 yufka
1çay bardağı süt
2 yumurta(birinin sarısı dışına)
3 kaşık tereyağı
600 gr.ıspanak
1 iri kurusoğan
2-3 tane kırmızı biber
tuz,karabiber
150 gr.kaşar peyniri
YAPILIŞI:
İrice doğaradığınız soğanları yağda kavurun.Üzerine şeritler halinde doğradığınız biberleri ekleyin biraz soteledikten sonra ıspanakları ekleyin.Ocağın altını kapatıtıktan sonra tuzla ve biberle tatlandırın.Soğumaya bırakın.Süt,eritilmiş tereyağı ve yumurtayı karıştırarak sos hazırlayın.Tezgaha 3 yufkayı aralarına sostan sürerek üst üste serin .Soğuyan ıspanaklı harcı suyunu süzdürerek yufkanın üzerine koyun ve en üstede irice dilimleniş kaşarları koyun.kenarları içe kıvırıp rulo halinde sarın.tepsiye yerleştirin.üzerine yumurta sarısı sürün.180 derece fırında iyice pembeleşinceye kadar pişirin.
FELLAH KÖFTESİ

fellah köftesinin köftelerini daha önceki yaptığım ekşili ufak köftenin köfteleri gibi yapabilirsinizhttp://melisotu.blogspot.com/2008/12/ekili-ufak-kfte.html
köfteleri yuvarladıktan sonra suda haşlayın ve süzün.Daha sonra tavada kızdırdığınız zeytinyağında rendelenmiş domates,biber salçası,tuz,karabiber,nar ekşisi,sarımsak ve kimyonu bir iki taşım kaynatıp sos yapın.sosu köftelerin üzerine dökün.En üstüne de bolca maydonoz ve taze soğan doğrayıp servis edin.
HİNDİSTAN CEVİZLİ TAVUK GÖĞSÜ






MALZEMELER:
1 +1/4 su bardağı un
125 gr.tereyağı
1 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
ceviz içi
Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Tereyağıyla unu iyice kavurun.Unun rengi dönmeye başlayınca bir taraftan karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin topaklanmamasına dikkat edin.Daha sonra kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.Kaynama başlayınca şekeri ve vanilyayı ekleyin.Ocağın altını kapatın mikserle yaklaşık 15 dak.çırpın tatlının iyice özleşmesini sağlayın.Hafifçe ıslattığınız bocama tatlıyı dökün buzdolabında soğumaya bırakın.iyice katılaştıktan sonra tatlıdan istediğiniz boyutta kareler halinde dilimleyin.Karelerin bir ucuna cevizleri yerleştirin.Hafifçe ıslattığınız elinizle rulo yaptığınız kareleri Hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına alın.Ben bu tatlıyı genelde bir gece önceden yapıyorum hem iyice katılaşmış oluyor hem de en azından tatlım hazır olmuş oluyor.




Hiç yorum yok: