13 Kasım 2008 Perşembe

MAŞ PİYAZI


Maş fasulyesi Anteplilerin çok kullandığı bir bakliyattır.protein ve lif açısından çok zengin olan bu fasulye aynı zamanda da çok lezzetlidir .Denemenizi tavsiye ederim.Ben maşı Antepden getirdim fakat İstanbulda da aktarlarda bulmak mümkün.
MAŞ PİYAZI
MALZEMELER:
1 SU BARDAĞI MAŞ FASULYESİ
1 DEMET TAZE SOĞAN(BEN KURU SOĞAN KULLANDIM)
1 DEMET MAYDANOZ
2 DOLMALIK KIRMIZI BİBER
3-4 DİŞ SARIMSAK
1 ÇAY BARDAĞI İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZ İÇİ
ZEYTİNYAĞI,NAR EKŞİSİ,TUZ,PULBİBER VE KARABİBER
yapılışı:
1-Maş ları bir gece önceden suya basın.Ertesi gün bol suda diri kıvamda haşlayın.Çok çabuk pişiyorlar.
2-maş fasulyesini derin bir kaseye alın.üzerine incecik kıydığımız soğanı,sarımsağı,maydanozu,cevizi,kıyılmış kırmızıbiberi,zeytinyağını,narekşisini ve baharatları ekleyin iyice karıştırın.


TULUM PEYNİRLİ SALATALIK:
Kahvaltılarınız için hoş bir sunum şekli.salatalıkları kabak oyacağı ile oyun içini sıkıca tulum peyniriyle doldurun.bıçakla dilimleyin.
Posted by Picasa

Hiç yorum yok: