20 Kasım 2008 Perşembe

ELMALI COBBLER


Bu tatlıyı yiyen herkes ikinci tabağı istedi .Gerçekten de çok lezzetli bir tatlı tavsiye ederim.Tarif Türkiyenin ilk kadın executive chefi NİLÜFER GOODSON' dan.Tarifi Sofra dergisiyle yaptığı bir röportajda vermişti.
ELMALI COBBLER
MALZEMELER:
4 ADET YEŞİL ELMA
1 'ER ÇORBA KAŞIĞI ESMERŞEKER,TARÇIN,VANİLYA,TEPELEME UN
HAMURU İÇİN:
1 SU BARDAĞI UN
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
YARIM ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
3 ÇORBA KAŞIĞI ESMER ŞEKER
4 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
YARIM SU BARDAĞI UN
ÜZERİ İÇİN:
1 ÇORBA KAŞIĞI ESMER ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI CEVİZ İÇİ
YAPILIŞI:Elmaların kabuğunu soyun.İri dilimler halinde kesin.Üzerine esmerşeker,tarçın,vanilya ve unu ilave ederek karıştırın.elmaları borcama veya tek kişilik güveç kabına yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.daha sonra fırının ısısını 165 dereceye düşürün.


Un,k.tozunu,karbonatı,esmerşekeri ve küp kesilmiş tereyağını ekmek kırıntısı halini alana dek elinizle karıştırın.Yoğurduda ilave ederek kaşıkla hafifçe karıştırın.Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.Rendelediğiniz hamuru -ben bu aşamada hamuru rahat rendeleyebilmek için buzluğa attım-kaşık yardımıyla fırından çıkardığımız elmaların üstüne serpiştirin.üzerine cevizi ve esmerşekeri serpin.20 dakika fırında tutun.üzerine az pudra şekeriyle çırptığınız kremadan dökün ve servis edin.








Posted by Picasa

1 yorum:

kizilciksurubu dedi ki...

Hayirli bayramlar canim.