14 Eylül 2008 Pazar

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ


TAVUK SARMASI



2. iftar davetimin ana yemeğiydi piliç sarma.

PİLİÇ SARMA

MALZEMELER:

6 tavuk göğsü

1 paket mantar

1 baş kuru soğan

1-2 tane kırmızı biber

1-2 sivri biber

1-2 tane domates

3-4 diş sarımsak

rendelenmiş kaşar peyniri

sıvı yağ

tuz karabiber
tavuk marine etmek için sos malzemeleri:

1 çorba kaşığı sıvı yağ

5-6 diş ezilimiş sarımsak

1 limon suyu

2-3 kaşık soya sos

tuz,karabiber,kekik,köri

1 kaşık biber salçası(özellikle antep salçası yemeklere ayrı bir tat katıyor bence)

eğer isterseniz köri yerine

fesleğen,kişniş veya zencefil gibi baharatlarıda kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI:

inceltilimiş tavuk göğüslerini , hazırlanan sosa bir gece önceden yatırın.üzerini streçleyip dolaba atın.Tencereye sıvıyağı vekıyılmış soğanları koyup kavurun daha sonra sırasıyla mantarları,kıyılmış kırmızı biber ve sivri biberleri,kabuğu soyulmuş küp domateslerisarımsağı tuzu ve karabiberi ilave edip iyice pişirin.tavuk göğüslerinin bir ucuna hazırlanan harçtan bolca koyup kaşar rendesi serpin ve rulo yapın kürdanla sabitleyin.borcama sık aralıklarla dizin 180 derece fırında 40 45 dk.pişirin afiyet olsun.





1 yorum:

oznurundunyasi dedi ki...

ayyy antepli kardeşim hemşerimm..
ne güzel anteplileri görmek..
ellerine sağlık canım..
sevgiler