18 Temmuz 2008 Cuma

PANE ALLE OLİVE ED ORİGANO

:
Geçen hafta kahvaltıya bir kaç arkadaş geldi onlara bu ekmeği yaptım.bayıldılar.Mayalanması için yeterince bekleyemedim ama yinede sonuç çok güzel oldu.dün sizler bahsettiğim kitapta tarifler hem bardak kaşık hemde gr olarak verilmiş.benim mutfak terazim var gr ölçülerine göre uyduğum içinmidir nedir denediklerimden hepsi mükemmel sonuç verdi.gelelim tarifimize şimdiden kolay gelsin .

ZEYTİN VE MERCANKÖŞKLÜ EKMEK:
MALZEMELER:
1 1\4 su bardağı \300 ML ılık su
1 çay kaşığı\5 ml kuru maya
1 tutam toz şeker
1 yemek kaşığı\15 ml zeytinyağı
1 adet doğranmış soğan
4 su bardağı\450 gr un
1 çay kaşığı tuz
1 çay k. karabiber
1\3 su bardağı \50 gr domates,doğranmış
1 yemek kaşığı zeytin ezmesi
1 çay bardağı kadar zeytin
1 yemek kaşığı kıyılmış taze mercanköşk
1 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz.
YAPILIŞI:
1-ılık suyun yarısını bir kaba koyup üzerinemaya ve şekeri ekleyin 10 dk. bekletin.
2-bir tavada soğanları zeytinyağıyla kavurun.
3-unu tuz va karabiberle birlikte yoğurma kabına alın.ortasında bir çukur oluşturun.maya karışımını,kavrulmuş soğanı(yağıyla birlikte),,zeytinleri,zeytin ezmesini,otları,kalan suyu ve domatesi ekleyin.unu yavaş yavaş yedirerek yumuşak bir hamur hazırlayın.bu aşamada gerekirse biraz daha su ilave edin.
4-hamuru unlanmış bir yüzeye boşaltıp,yumuşayana ve esnekleşene kadar 5 dk. yoğurun kaba geri alıp üzerini örtüp mayalanmaya bırakın hacmi iki katına çıkana kadar bekleyin
5-mayalandıktan sonra hamuru bir kaç dk. yine yoğurun.20 cmlik toplar haline getirin.yağlı kağıt serdiğiniz firin tepsisine yerleştirin.keskin bir bıçak yardımıyla üzerine çapraz çizikler atın üzerini örtün yaklaşık 30 dk.kadar yine bekletin.bu arada fırını 220 dereceye getirin .
6-üzerini hafifçe unlayın.10 dk.fırınladıktan sonra fırını 200 dereceye indirin 20 dak. daha pişirin.tel ızgaranın üzerine aktarıp servis için biraz soğumasını bekleyin.


Hiç yorum yok: