29 Nisan 2008 Salı

kapalı patates pizzası



Geçen hafta bize gelmek isteyen akrabalarımızı teyzemin nişanı sebebiyle kabul edemedik ve bu hafta sonu pazar günü kahvaltı -şimdilerin moda deyimiyle branch -için sözleştik.uzun zamandır görmediğimiz dayı oğlu, sevgili eşi ,biri 2 yaşında biride 2 aylık olan dünya tatlısı çocuklarıyla bizi ziyarete geldiler sağolsunlar.kahvaltı benim misafir karşılamayı en sevidğim zamanlardan biridir çeşit çeşit peynirler zeytinler ballar kaymaklar vs.vs.misafirlerimiz sayesinde bizde mükellef bir pazar kahvaltısı yapmış oluyoruz.misafir yokkende pazar kahvaltısına biraz daha özen gösteriyorum fakat misafir olunca biraz daha farklılıklar oluyor tabii.efendim gelelim yaptıklarıma haydari,karışık kızartma,bişi(hamur kızartması),sebzeli patates pizzası

SEBZELİ PATATES PİZZASI

,


Bu tarifi sevgili arkadaşım ferhan verdi burdan kendisine tekrar teşekkür ederim.tarifi alınca mutlaka bu pazar denemeliyim dedim koyuldum işe.çok pratik ve kahvaltı için güzel bir alternatif .denemenizi tavsiye ederim.


MALZEMEMELER:


ORTA BOY BİR TAVA İÇİN


2-3TANE PATATES


BİR KAŞIK TEREYAĞI


BİR TUTAM MAYDONOZ,NANE,TAZE SOĞAN


SUCUK(İSTEĞE BAĞLI)


KAŞAR


YAPILIŞI:Önce patatesleri rendeledim ve tuzladım.iki elimle iyice suyunu sıktığım patateslerin yarısını tavaya döşüyoruz.üzerine ince kıydığımız maydonoz nane ,taze soğanı,sucuğu ve kaşarı ekliyoruz diğer kalan patetesinde yine suyunu çıkararak malzemelerin üstüne döşüyoruz.yağladığımız tavayı önce harlı ateşte sonra da çok kısık ateşte kızarana kadar pişiriyoruz.

BİŞİ



MALZAMELER:

1 YUMURTA

2 KAŞIK YOĞURT


VARSA BİRAZ YOĞURDUN SUYU


1 PAKET KABARTMA TOZU

ALDIĞI KADAR UN

BİRAZ TUZ

YAPILIŞI:Bütün malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz .biraz yumuşak bir hamur olmalı

sonra merdaneyle açtığımız hamuru bıçakla istediğimiz şekilde kesiyoruz.kızgın yağda kızartıyoruz. yağ kızgın olursa hiç yağ çekmiyor.puf puf içi boş olduğu için çocuklar arasına peynir koyup bayılarak yediler.


2 yorum:

ayşegülmutfakta dedi ki...

o kahvaltı sofrasında olmak varmış yani :) eline sağlık hepside tam yemelik afiyet olsuuun misafirler memnun kalmıştır heralde ;)

Adsız dedi ki...

PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ 1-ÇORBALAR

http://porselendemlik.blogcu.com

http://selmahlc.blogcu.com

http://birdemliksohbet.blogspot.com

http://kadininmutfagi.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır

etkinliğimizin ilk sahibesi KADININ MUTFAĞI olarak 10/5/2008 ile 10/06/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım ilk konumuz:ÇORBALAR



anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…

sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…

eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız

yapmanız gereken şey;

hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek

örnek:

isim:dutmaç çorbası

yöre adı:içanadolu/Çankırı yöresi

buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…

iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.kadininmutfagi.blogcu.com

unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır