17 Mart 2008 Pazartesi

fırında bezlye ve portakallı revani

Geçtiğimiz günlerde gelen misafirlerim için yaptığım fırında bezelye ve revaninin resmini yayınlamıştım fakat tariflerini vermemiştim.özel istek üzere tarifi bugün yayınlıyorum .(ancak fırsat bulabildim dilek ablacım kusura bakma.)
ETLİ BEZELYE
MALZEMELER:
4 ORTA BOY PATATES
2-3 TANE HAVUÇ
1\2 KG KUŞBAŞI ET
1\2 KG.BEZELYE
2DOMATES
2-3 BİBER
SALÇA TUZ KARABİBER
YAPILIŞI:Öncelikle patatesleri ve havuçları kuşbaşı şeklinde doğruyoruz ve kızgın yağda kızartıp tepsiye yayıyoruz .Onların üstüne haşlanmış bezelyeleri ve pişirdiğimiz etleri yerleştiriyoruz.kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ve halka halka doğradığımız biberleride ekliyoruz.bir bardak kadar suda erittiğimiz salça tuz karabiber karışımınıda yemeğin üzerine gezdirip 200 derece fırında 15-20 dakika tutuyoruz.servise hazır


PORTAKALLI REVANİ

MALZEMELER:

4 YUMURTA

4 ER KAHVE FİNCANIŞEKER,UN,İRMİK,YOĞURT

2ŞER KAHVE FİNCANI SIVIYAĞVE PORTAKAL SUYU

2 TANE PORTAKALIN RENDELENMİŞ KABUĞU

1 PAKET KABARTMA TOZU

ŞERBETİ İÇİN:

3 SU BARDAĞI TOZŞEKER

2 SU BARDAĞI SU

YARIM LİMON SUYU

YAPILIŞI:Şerbeti hazırlamak için suyu ve şekeri kaynatıp inmeye yakın limon suyunu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.yumurta ve tozşekeri iyice çırpıyoruz daha sonra tahta kaşıkla yumurtaları sönürmeden önce sıvıları sonrada katıları ekliyoruz iyice karıştırıp tepsiye döküyoruz.175 derce fırında 40-45 daika pişiriyoruz.soğuttuğumuz şurubu üzerine döküyoruz.üzerini kapatıp 4 saat kadar dinlendirip servis ediyoruz.

5 yorum:

ayşegülmutfakta dedi ki...

merhaba canım eline sağlık bezelyeyi böyle fırın yemeği olarak ve revaniyi portakallı yapmak güzel bir fikir. ellerin dert görmesin. görüşmek üzere

disal dedi ki...

tam bir iftar menüsü olmuş....

ramazanda çok işimize yarayacak bu tarifler...

ellerine sağlık.....

kizilciksurubu dedi ki...

Ikisi de cok sahane olmus,ellerine saglik.Sevgiler.

peynir hösmelimi dedi ki...

Merhaba arkadasim.Yorumun icin tesekürler.Ben bu böregi göz karari yapiyorum.Ama sen ölcü dersen?Bence bir paket undan yani bir kilodan alti beze cikiyor.Ve bu bezeleri ister ücer ücer koy,istersen hepsini üst üste koy.bu senin elinde.Önemli olan yaglanmis olarak dinlenmesi.Dinlendiginde yagi hamur icine cekiyor ve sen istemesende kocaman incecik aciliyor.Bu ölcüden iki büyük tepsi börek elde edersin.Umarim faydali olabilmisimdir canim.Yine beklerim.
Sevgiler.

elif neslihan dedi ki...

çok teşekkür ederim arkadaşlar hepinize sevgiler