29 Ocak 2008 Salı

ANTEPFISTIĞI TATLISI

Bu ayki etkinliğin konusu geleneksel tatlılar öncelikle Saliha arkadaşımıza bu etkinlik için teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum.Bende bu etkinliğe antepfıstığı tatlısıyla katılmak istedim umarım beğenirsiniz.Bu benim ilk etkinlik denemem banada uğur getirir umarım.
ANTEP FISTIĞI TATLISI
MALZEMELER:
8 kahve fincanı çekilmiş koyu antep fıstığı
2 kahve fincanı tozşeker
1 kahe ficanı tereyağ veya margarin
2 kahve fincanı un
7 yumurta
1 tutam tuz
ŞURUBU İÇİN:
3 bardak toz şeker
2.5 bardak su
3 yemek kaşığı limon suyu
ÜZERİ İÇİN:
100 gr.iri çekilmiş antep fıstığı
YAPILIŞI:
Önce yumurtaların sarıları ile aklarını ayırıyoruz.Yumurta sarılarını şekerle iyice çırpıyoruz.aklarınıda başka tarafta bir tutam tuzla iyice kar haline gelene kadar çırpıyoruz.antep fıstığı ile unu karıştırıp, önce yumurta sarılarıyla sonrada yumurta aklarıyla yavaşça karıştırırarak buluşturuyoruz.eritilmiş tereyağını da ekleyip içi iyice yağlanmış 25 cm çapında yuvarlak bir kaba boşaltıyoruz.orta ısıdaki fırın da 20 25 dakika pişiriyoruz.tatlı pişince dilimleyip pişirdiğimiz ve soğuttuğumuz şerbetini döküyoruz.üzerine bol fıstık serpiyoruz.

2 yorum:

yeşil kivi dedi ki...

selam, kabartma tozu yokmu acaba tarifte....

zeytindalı dedi ki...

merhaba yeşil kivi ,tarifin orjinalinde kabatma tozu yoktu ben de koymadım fakat koyulsa dahamı iyi olurdu acaba diye de düşünüyorum