20 Aralık 2007 Perşembe

YUVARLAMA




MALZEMELER:
500 gr. pirinç300 gr. yağsız çiğköftelik et1 baş kurusoğan500 gr. kemikli yada parça et1 bardak nohut3 bardak süzülmüş yoğurt1 yumurta1 yemek kaş. unYeteri kadar suYağ,nane,tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
Pirinç yıkanıp süzgeçe konur.Soğan ince ince doğranır.et,yıkanmış pirinç,tuz ve karabiber bir kapta karıştırılıp et makinasının 1 numaralı süzeğinde çekilir.Çekildikten sonra, yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur ve üzeri ıslak bir bezle örtülür.Hamurdan alınan ceviz büyüklüğündeki parça elde bir 10-15 cm. uzunluğunda bir çubuk haline getirilir.Sonra 0.5 cm. uzunluğunda minik parçalara bölünür.Bu parçalar avuçların için yuvarlanıp top haline getirilir.Tüm hamuru yuvarladıktan sonra kaynayan bir su tenceresinin üzerine oturtulmuş süzgeçe konarak fazla pişmeyecek şekilde haşlanır.Haşlanan yuvarlamalar iyice soğutulur.Diğer taraftan kemikli et nohutla pişirilir ve yuvarlamalar içine atılır.Yemeğin yoğurdu ayrı bir tencerede içine yumurta ve un konarak iyice çırpıldıktan sonra pişirilir.Kaynamaya yakın diğer malzeme yavaş yavaş yoğurdun içine konur.Bir taşım kaynadıktan sonra ocak kapatılır.Bir tavada yakılmış ve üzerine kuru nane dökülmüş yağ pişen yemeğin üzerine dökülür.Yemek servise hazırdır

4 yorum:

arzummm dedi ki...

sanırım anteplisiniz bende antepliyim :) valla yuvalamayı görünce dayanamadım birde üsteki tatlı fıstıklı olannn :)) özledim yaa antepi :((

arzummm dedi ki...

bundan sonra bloğunuzu takip edicem :))

zeytindalı dedi ki...

teşekkür ederim arzum.bloğuma ilk yorum gönderen sizsiniz bunun içinde ayrıca teşekkür ederim.

arzummm dedi ki...

öylemi çok güzel bir bloğunuz var kesinlikle çok güzel yemekler yapmışsınız hele yuvalama ve içliköfteye bittim :) uzun süredir diyetteyim sanırım bende kendimi böyle tatmin ediyorum :)) bu arada antep fıstıklı tatlıda süper mutlaka deniycem :)